Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Teudebertus

Grafies : Tedbert, Tedbertus, Tedebertus, Teobertus, Teodebertus, Teodoberti, Teotberti, Teotberto, Teotbertus, Tepberti, Tetberti, Tetbertus, Teubertus, Teudbert, Teudberti, Teudberto, Teudeberti, Teudeberto, Teudebertus, Teutbert, Teutberto, Teutbertus, Theobertus, Theodoberti, Todeberti, Todeberto, Todebertus (tedbertu)

Identitats :

 1. Teodoberti - - [ - ] : 764M - - Theodoberti, Teodoberti, Theodberti
 2. Theotberti - abat - [ 885-IV - 885-IV ] : 885-IVM - Borgonya - Theotberti
 3. Teudebertus - - [ 889-I-30 - 911-X-17 ] : 911-X-17M - Osona - Teudebertus, Teudeberto
 4. Teotbertus - - [ 889-I-16 - 889-I-16 ] : 889-I-16M - Mâçon - Teotbertus, Teotbert
 5. Teutbertus - comte, fidel, il·lustre comte - [ 890|898|905 - 910|912|[915-917]-XI ] : 910|912|[915-917]-XIM - Borgonya, Provença, Vienne, Lió?, Lió, Arle, Mâçon, Borgonya - Bourges, Alvèrnia - Teutbertus, Teotberti, Teutberto, Teutbertus, Teudberti, Teubertus, Tetberti, Teotberto
 6. Teodebertus - - [ 893-I-23 - 893-I-23 ] : 893-I-23M - Barcelona - Teodebertus
 7. Teudeberto - - [ 898-VIII-2 - 898-VIII-2 ] : 898-VIII-2M - Osona - Teudeberto
 8. Teutbertus - prevere , escrivà - [ 898-XII - 898-XII ] : 898-XIIM - Tolosa - Teutbertus
 9. Teotberto - - [ 901-V - 901-V ] : 901-VM - Alvèrnia - Teotberto
 10. Teutbert - - [ 904-VI - 912-IV ] : 912-IVM - Mâçon - Teutbert
 11. Teotbertus - - [ 906-[IV-XII] - 906-[IV-XII] ] : 906-[IV-XII]M - Mâçon - Teotbertus
 12. Teotberti - escrivà - [ 909-III - 909|910-IX-11 ] : 909|910-IX-11M - Mâçon, Borgonya - Bourges - Teotberti, Teotbertus

Gèneres : M

Documents :

 1. D00379(Rosselló) - Alterat. Epitafi d'Otger Cataló (segons fonts del S.XVI , text d'una làpida a Cuixà). 764 Alterat. Epitafi d'Otger Cataló (Cuixà).
 2. D00977(Borgonya) - Alterat. Els fills del difunt comte Theoderici , Theodericus , Urso , Richardi i en el record d'un germà difunt tornen a l'abat Theotberti i als monjos del monestir de Floriacum la vila de Patriciaco , llegat del difunt comte Heccardus que havia estat injustament alienada per el seu difunt pare , ho fan per mediació dels seus familiars Hildebrandus i Ermenoldus i per mà del seu advocat Eufonis. 885-IV Alterat. Els fills del difunt comte Theoderici , Theodericus , Urso , Richardi i en el record d'un germà difunt tornen a l'abat Theotberti i als monjos del monestir de Floriacum la vila de Patriciaco , llegat del difunt comte Heccardus que havia estat injustament alienada per el seu difunt pare.
 3. D00857(Osona) - Ermengarda i els seus fills Odegarius i Eldefreda venen al bisbe Gotmaro terres que amb el seu difunt marit Senaldo tragueren d'erm en la vila de Terradas de l'apendici Vico del comtat d'Ausona , per quatre solidos. 889-I-30 Ermengarda i els seus fills Odegarius i Eldefreda venen al bisbe Gotmaro terres que amb el seu difunt marit Senaldo tragueren d'erm en la vila de Terradas de l'apendici Vico del comtat d'Ausona.
 4. D00860(Mâçon) - Alterat? En la vila de Castel el matrimoni Rural i Dodata compren al matrimoni Teotbertus i Teotrada un curtilo en la vila Rosiliago de l'agro Galoniacens en el pagus Matisconens , per dotze dinarius. 889-I-16 Alterat? En la vila de Castel el matrimoni Rural i Dodata compren al matrimoni Teotbertus i Teotrada un curtilo en la vila Rosiliago de l'agro Galoniacens en el pagus Matisconens.
 5. D00623(Borgonya) - Alterat. Notícia de la retractació feta a Varennas per Bernardi , vassall de la reina Ermengardi , de la captura de la cel·la de Balman a favor de Berno , abat del monestir Gigniaco , que deia tenir-hi dret per precepte del rei Rodulfo. Preguntat , Bernardi digué que creia tenir-hi propietat per el senyor Ludovici , opinió que no és acceptada. 890|898|905 Alterat. Notícia de la retractació feta a Varennas per Bernardi , vassall de la reina Ermengardi , de la captura de la cel·la de Balman a favor de Berno , abat del monestir Gigniaco.
 6. D00736(Osona) - Disideratus ven al bisbe Godemare una terra en la vila de Terrades en l'apendici de la seu de Vigo en el comtat d'Ausona , per set solidos. 892-IX-8 Disideratus ven al bisbe Godemare una terra en la vila de Terrades en l'apendici de la seu de Vigo en el comtat d'Ausona.
 7. D00725(Barcelona) - Gisuara ven a Godo una vinya en el lloc de Cubelles del comtat de Barchinona , per sis solidos. 893-I-23 Gisuara ven a Godo una vinya en el lloc de Cubelles del comtat de Barchinona.
 8. D00637(Provença) - Alterat? En el monestir Curpetratensium, el rei Ludovicus a precs del seu fidel , l'il·lustre comte Teutbertus dóna a la seu del bisbat Aptensis com a consol per l'anihilació causada per els pagans i els cristians , el lloc anomenat Monasteriolum amb les esglésies dedicades als beats Petri i Martini. 896 Alterat? En el monestir Curpetratensium, el rei Ludovicus a precs del seu fidel , l'il·lustre comte Teutbertus dóna a la seu del bisbat Aptensis el lloc anomenat Monasteriolum amb les esglésies dedicades als beats Petri i Martini.
 9. D00034(Tolosa) - Judici entre Odó comte de Tolosa i Rainulf abat del monestir de Sant Joan del castell de Malasti per la propietat del termini de Magnanaco. Es disputen els límits entre el monestir i la vila de Ranesendi. El monestir presenta com a proves un precepte del rei Carles i altres documents. Finalment els habitants de la vila Ranesendi reconeixen que feia trenta anys que el monestir tenia les terres en benefici. 898-XII Judici entre Odó comte de Tolosa i Rainulf abat del monestir de Sant Joan (castri Malasti) per la propietat del termini de Magnanaco.
 10. D00027(Osona) - El matrimoni Aigo i Donavella venen dues terres en el lloc anomenat Carnarius , en el terme del castell del difunt Terciol del pagus d'Osona a Lioncia, per tres sous. 898-VIII-2 El matrimoni Aigo i Donavella venen dues terres en el lloc anomenat Carnarius a Lioncia.
 11. D00491(Alvèrnia) - El matrimoni Margano i Bernear , amb el consentiment del seu fill Teotberto , ven al matrimoni Ragemberto i Ragembergi , un camp a la vila de Moncedrario de l'aice Brugalinense , en el pagus Alivernico , per dos solidus. 901-V El matrimoni Margano i Bernear , amb el consentiment del seu fill Teotberto , ven al matrimoni Ragemberto i Ragembergi , un camp a la vila de Moncedrario de l'aice Brugalinense , en el pagus Alivernico.
 12. D00404(Vienne) - Precepte de l'emperador Lluís per els seus fidels Teutberto i Bernardo donat a petició de l'ínclit duc i marquès Wilelmus; l'emperador atorga als seus fidels l'abadia de Santi Martini a Amberta , en el pagus Rodanensi del comtat Lucdunensi. 902-XI-11 Precepte de l'emperador Lluís per els seus fidels Teutberto i Bernardo donat a petició de l'ínclit duc i marquès Wilelmus.
 13. D00411(Lió?) - L'emperador Lluís confirma a precs de l'arquebisbe Rostagnus , el bisbe Berno i els comtes Liutfridus , Hugo i Teutbertus , els preceptes que havien atorgat Karolus i el seu propi pare el rei Bosó , al comte Adalelmo i la seva noble muller Rotlindis. 903-VI-6 L'emperador Lluís confirma els preceptes al comte Adalelmo i la seva noble muller Rotlindis.
 14. D00142(Lió) - L'emperador Lluís (el Cec), a Lió, i a precs dels seus fidels el comte Teutbertus i l'esforçat Walo, fa donació al fidelis bisbe Amelius del curtem anomenat Fretus en el comtat Avenionense incloent l'església dedicada a S. Remigii. 903-IX-17 L'emperador Lluís (el Cec), a Lió, i a precs dels seus fidels el comte Teutbertus i l'esforçat Walo, fa donació al fidelis bisbe Amelius del curtem anomenat Fretus en el comtat Avenionense incloent l'església dedicada a S. Remigii.
 15. D00515(Mâçon) - A la vila de Maciago , el matrimoni Enaldus i Otbergia ven al matrimoni Ricfredo i Otelrane les seves possessions , tant d'alou com de conquesta , tant de pare com de mare , de la silva increpita en el terme de l'agro Maxiriacense del pagus Matisconense , per tres solidos. 904-VI A la vila de Maciago , el matrimoni Enaldus i Otbergia ven al matrimoni Ricfredo i Otelrane les seves possessions en la silva increpita de l'agro Maxiriacense en el pagus Matisconense.
 16. D00336(Arle) - L'emperador Hludovicus , a instàncies del metropolità Rostagnus i el comte Teubertus , dóna el fisc de Pinus i la terra comtal de Paradisus , en el comtat Massiliensi , al fidel Magno , abat de l'esglèsia de Santa Maria i Sant Víctor de la ciutat de Massilia. 904-IV-21 L'emperador Hludovicus dóna el fisc de Pinus i la terra comtal de Paradisus , en el comtat Massiliensi , al fidel Magno , abat de l'esglèsia de Santa Maria i Sant Víctor de la ciutat de Massilia.
 17. D00695(Mâçon) - Alterat ? A l'església de Sancti Eugendi els bisbes Austerius Lugdunensis i Geraldus Matiscencis dirimeixen sobre la propietat del delme de la capella de Sancti Vincentii al curtile de Sancti Albani de la vila de Gerii entre els representants del monestir de Sancti Eugendi que deien tenir un precepte de domno Lamberto pontifice i els de Sanctii Vincentii Matiscensis que deien que havien estat entregats per Lendricus. Davant la impossibilitat dels primers de provar la seva possessió la sentència es feu en favor de Sancti Vincentii. 906-[IV-XII] Alterat? A l'església de Sancti Eugendi els bisbes Austerius Lugdunensis i Geraldus Matiscencis dirimeixen sobre la propietat del delme de la capella de Sancti Vincentii al curtile de Sancti Albani de la vila de Gerii.
 18. D00431(Vienne) - L'emperador Lluís estant a Vienne , i a precs del seu fidel , el comte Teudberti , renova al bisbe Remigius i a l'església de Sanctae Mariae d'Avinione la propietat d'una illa al costat del riu Rodano entre Sorgilione i Vedrerias i del terç del port de la ciutat ; tal i com ho féu amb el seu antecessor. 907-X-19 L'emperador Lluís estant a Vienne , renova al bisbe Remigius i a l'església de Sanctae Mariae d'Avinione , la propietat d'una illa al costat del riu Rodano i del terç del port de la ciutat ; tal i com ho féu amb el seu antecessor.
 19. D00434(Vienne) - Alterat. Estant a Vienne , l'emperador august Hludovicus , a precs del seu parent el comte Hugo i del fidel Teubertus , atorga la vila de Beldurida del comtat Avionensi al fidel bisbe Rimigii i la seu de Sancti Stefani de l'església Avionensam , juntament amb la mitat dels drets de baixada del Rodanis. 908-V-16 Alterat. Estant a Vienne , l'emperador august Hludovicus , atorga la vila de Beldurida del comtat Avionensi al fidel bisbe Rimigii i la seu de Sancti Stefani de l'església Avionensam , juntament amb la mitat dels drets de baixada del Rodanis.
 20. D00262(Borgonya - Bourges) - Alterat? Fundació abadia de Cluny. Guillelmus dono Dei comte i duc, en la ciutat de Bituricae, dóna en testament públic la vila de Clugniacum i la capella de S. Mariae et Sancti Petri del comtat Matisconense , al monestir dels sants apòstols Petri et Pauli i al seu abat Bernonis sota la regla de Sant Benet; bens que li havien vingut per testament d'Avanae. El comte subjecta el monestir a Roma i en fixa un pagament quinquenal. Firman l'acta Ingelberga muller del comte, el comte Willelmi , nebot seu , Madalbertus arquebisbe Biturigensis, els bisbes Adalardus i Atto , i el vescomte Gauzfredi. 909|910-IX-11 Alterat? Fundació abadia de Cluny. Guillelmus dono Dei comte i duc, en la ciutat de Bituricae, dóna en testament públic la vila de Clugniacum al monestir dels sants apòstols Petri et Pauli.
 21. D00546(Mâçon) - A la vila de Dunciago , el matrimoni Odoldrigos i Valteldos ven a Ursiono terres sites en el pagus Matisconense , en la vila de Dunciago en l'agro Dunciacense i en la de Buferia en l'agro Meolanense , per un preu de quaranta solidus ; bens que els hi vingueren tant per alou com per conquesta com per del seus pares Acbaldus i Ingetrudos. 909-III A la vila de Dunciago , el matrimoni Odoldrigos i Valteldos ven a Ursiono terres en el pagus Matisconense , a la vila de Dunciago en l'agro Dunciacense i en la de Buferia en l'agro Meolanense.
 22. D00459(Alvèrnia) - Estant a Celsiniacas , el príncep i marquès Willelmus , amb el consentiment de la seva muller Ingelbergae , dóna a l'església dita de Celsinanicas fundada per ell mateix , per remei de les seves ànimes , de les del seu pare i mare Bernardi i Ermengardis , així com el per la del seu senyor Odonis i la de la seva germana Adalendis i les dels seus fills , bens sits en la pàtria Arvenica ; un mansus a la vila de Carisiacco , vicaria Ucionensei del comtat Brivatensi , el seu servent Eldeboldum amb la seva família , i bens que adquirí de Witardo , l'església de Sancti Juliani de la vila Gignaco del comtat Talamitensi , i un mansus a la vila Crisiolis. 910|912|[915-917]-XI Estant a Celsiniacas , el príncep i marquès Willelmus , amb el consentiment de la seva muller Ingelbergae , dóna a l'església dita de Celsinanicas fundada per ell mateix , bens sits en la pàtria Arvenica.
 23. D00282(Osona) - Clarencius malalt , dóna al bisbe Idelhero i a la seu de Sancti Petri de la vila de Vico del Comtat d'Ausona , bens a la mateixa vila i a la Serra. Dóna el seu consentiment a la donació , Amunna. 911-X-17 Clarencius malalt , dóna al bisbe Idelhero i a la seu de Sancti Petri de la vila de Vico del Comtat d'Ausona , bens a la mateixa vila i a la Serra.
 24. D00565(Mâçon) - A l'atri de Sancti Maria de Crucilia , Ermengerius dóta a la seva muller Dotano , amb bens en la vila de Vitriago de l'agro Maciacens en el pagus Matisconense ; un terç dels seus bens , tant d'alou com de conquesta. 912-IV A l'atri de Sancti Maria de Crucilia , Ermengerius dóta a la seva muller Dotano , amb bens en la vila de Vitriago de l'agro Maciacens en el pagus Matisconense.

Localitzacions : Alvèrnia, Arle, Barcelona, Borgonya, Borgonya - Bourges, Lió, Lió?, Mâçon, Osona, Provença, Rosselló, Tolosa, Vienne

Bibliografia :

Web :

Comentaris :

Creat 2013-07-18. Darrera modificació de la pàgina el 11 de July del 2019 a les 12h22