Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Heriveus

Grafies : Heriveus, Herveus (herveus)

Identitats :

 1. Heriveus - notari, notari reial - [ 898|903|904-V|VI-23|24|25 - 900|904-VI-30 ] : 900|904-VI-30M - Gòtia - Vienne, Gòtia - Tours, Alvèrnia - Tours, Narbona - Tours, Xampanya, Borgonya - Heriveus, Herveus
 2. Heriveus - arquebisbe, canceller - [ 909-VI-26 - 914|919|920-VII-7 ] : 914|919|920-VII-7M - Soissons, Borgonya, Narbona - Tours - Heriveus, Arvei, Herivei

Gèneres : M

Documents :

 1. D00025(Gòtia - Vienne) - Alterat? Estant a la vila de Vienne , el rei Carles , a precs del fidel Robert , atorga la propietat de bens fiscals al fidel Theodosi. Terres a dues viles del pagus de Minerva, en el comtat de Narbona, terres de tres viles del pagus d'Elna en el comtat del Rosselló, i terres vàries viles al comtat de Besalú. Allibera així mateix tota compra de Theodosi en el regne de Gòtia o Septimània , de tot servei , li dona inmunitat , estén als seus successors els drets de propietat sobre les seves aprisions , i ordena als habitants hispans i d'altres de rendir-li els mateixos serveis que als comtes. 898|903|904-V|VI-23|24|25 Alterat? Precepte de Carles (III el Simple) per el fidel Theodosi en el Regne de la Gòtia o Septimània.
 2. D00031(Gòtia - Vienne) - Precepte de Carles donant inmunitat i bens fiscals a l'església de Narbona. L'abadia de Sant LLorenç i el fisc de Colonicas del comtat de Narbona , l'abadia de Cubarias del comtat de Rasès , el fisc de Juviniacum del comtat de Substantion i l'esglèsia de Sant Sadurní i la vila Torta de la vall Ocilianense, en el suburbi del castell Salavense del comtat de Nimes. 898-XI-1 Precepte de Carles per l'església de Narbona.
 3. D00032(Gòtia - Vienne) - Precepte de Carles per Santa Eulàlia d'Elna , a precs del bisbe Riculf i d'Adelaida mare del rei.Per restaurar-la, el rei li dóna la immunitat i la dota amb la cel·la de Sancti Felicis , les viles de Torrente , Alamannis i Spedulia , la cel·la de Sancti Iuliani i de terres a Petrafixa, a més de la mitad del teloneu i altres drets fiscals. 898-XI-1 Precepte d'immunitat de Carles per Santa Eulàlia d'Elna.
 4. D00047(Gòtia - Tours) - Carles el Simple confirma els drets de l'abadia de La Grassa tal i com fèren els seus avantpassats. Al pagus de Carcassona, Flexus amb l'església de Sancti Cucufati , l'església de Santi Genesii tal i com fou termenada per Unoldo i Adalberto, a la vall Aquitanica la vila de Favarios amb l'església de Sancti Caprasii , la vila de Bulliniacus amb les esglésies de Sancti Pauli i Sanctae Anianae , Bagniles i l'església de Sacti Petri prop de la ciutat de Carcassona. Al pagus de Narbona , Capud Spinam amb l'església de Sancti Petri sobre el riu Clamosam , Palmam amb les esglésies de Sancti Johannis i Sancti Petri & Pauli , i la insula Lici que el comte Unifred bescanvià amb el bisbe Fredoldo. Al pagus de Conflent , en el suburbi d'Elna, la cel·la de Prata. Al pagus de Rasès , en el suburbi de Petrapertus la cel·la de Paterno , i l'església de Sancti Petri. El rei renova la immunitat , les excepcions i els drets fiscals i els hi dóna el dret d'elecció d'abat. 899-V-29 Carles el Simple confirma els drets de l'abadia de La Grassa.
 5. D00049(Gòtia - Tours) - Carles el Simple , a precs del seu bisbe Servus Dei renova els drets a l'església de Girona tal com féren el seu avi Carles i el seu pare Lluís. Terres i drets als comtats de Girona, Besalú, Empúries i Peralada. A Besalú les viles de Oliano , Cacaviano i Vellose. A Girona la cel·la de Sancti Climentis. Petra Alta , la vila de Parietes Rufini , Castell Fractum, les viles de Molleti i Fontedictus , la vall d'Arace , la vila de Quarciano i el vilar de Taia del prevere Adalardus. A Girona , la vila D'Elzeda, dóna les terres entre Iohannetum , Arbuciae , el camí que va a Ripamfractam i el rierol de Vallis Urcea, també Sancta Columbam i Villa Rabiescam , amb les terres que els bisbes Gotmar i Theotari i el prevere Castellanus aportaren. Al comtat de Besalú, les cel·les de Sancti Laurentii i Sanctt Martíni , i les viles de Crispianani , Miliarias , Baschara, Spedulias , Archa, Abdiramae, i els vilars de Terrutellas , Casssaniolas i Amiron. Al comtat de Peralada, les esglésies de Sancti Petri , Sancti Iohannis, i Sancti Fructuosi, amb Pineta i la vila de Farus. A més, renova la immunitat a la església gironina , li incrementa els seus drets fiscals. 899-V-29 Carles el Simple renova els drets a l'església de Girona a precs del seu bisbe Servus Dei.
 6. D00050(Alvèrnia - Tours) - Carles el Simple a precs del comte Geroldus dóna immunitat al seu monestir d'Aureliacus al pagus Alvernico així com els bens donats per l'abat Adelgarius. L'església de Sancti Petri en Excitense , Glinico, l'església de Sancti Quirici que paga 5 sous anuals a Sancti Petri Pictavensis , a més d'Angrino i Condadense. La immunitat reial abasta tan als abats i monjos com al propi Geroldus i la seva germana. 899|904-VI-2 Carles el Simple a precs del comte Geroldus dóna immunitat al seu monestir d'Aureliacus al pagus Alvernico.
 7. D00052(Gòtia - Tours) - Precepte de Carles el Simple per Emma abadessa del monestir de San Joan Baptista (de les Abadesses). A precs de la seva mare , la reina Adheleydis , el rei posa sota la seva protecció el monestir i els seus bens. En el pagus d'Osona, la cel.la de Mucronio , la de Sancti Kirici , Sancti Martini , Sanctae Eulalie i Sanctae Leocadie . la vila de Terrates ,Tagnato , Felcarioles , Berga , Genesteto i Sennare. En el pagus de Conflent , la vila Fauliano. En el pagus de Besalú , el coll Witizane. I en el pagus d'Empúries , i altres llocs que el monestir incorpori, el rei els hi dona la immunitat judicial i els hi concedeix drets fiscals. 899-VI-4 Precepte de Carles el Simple per Emma abadessa del monestir de San Joan Baptista (de les Abadesses).
 8. D00055(Narbona - Tours) - Carles el Simple emet auctoritas per Arnust arquebisbe de Narbona , el posa a ell i tota la diòcesi de Narbona sota la seva tutela i li dóna immunitat per damunt dels comtes i jutges. 899-VI-6 Carles el Simple emet auctoritas per Arnust arquebisbe de Narbona.
 9. D00056(Gòtia - Tours) - Precepte de Carles el Simple , a precs de la seva mare Adeleidis , per l'església de Narbona i Rasès i el seu arquebisbe Arnust , tal com havien fet anteriorment el seu pare Lluís i el seu germà Carlomà per l'arquebisbe Sigebod. El rei dóna l'abadia de Sancti Laurentii a l'església de SS. Justi & Pastoris de Narbona on descansen les restes de Sancti Pauli confessoris. El rei concedeix a les esglésies dels comtats de Narbona i Rasès la mitat dels impostos , els fiscs de la vila de Bassianum altrament dita Cesaranus, i els de la vila Arsegii. A les esglésies del comtat de Rasès, el rei els concedeix la vila de Limosus , Sanctae Eulalie , Flacciano , Villam Longam amb l'església de Sancti Felicis. El rei dóna també a l'església de SS. Justi & Pastoris l'abadia de Cubaria en el comtat de Rasès , així com els fiscs del comtat Biterrensi , i redimeix les possessions injustament presses per els comtes a les esglésies. Afageix a l'església de SS. Justi & Pastoris l'abadia de Sancti Stephani altrament dita Balniolas del comtat de Besalú, i en el comtat de Narbona , els fiscs de Montilium , Colonicas i Juviniacum. A més a les terres dels jueus en el comtat de Narbona els hi imposa una dècima a pagar a les esglésies. En el comtat Nemosense , en el suburbi de castro Salavense , a la vall Ocilianense, l'església de Sancti Saturni i la Villa Torta. Ordena també al rei als hostolenses o hispani d'aquests territoris a pagar els seus imposts a l'església de Narbona. 899-VI-6 Precepte de Carles el Simple per l'església de Narbona i Rasès al seu arquebisbe Arnust.
 10. D00058(Gòtia - Tours) - Precepte de Carles el Simple per el bisbe Riculf i l'església del Rosselló i Conflent, a precs d'Arnust arquebisbe d Narbona. El rei atenent a la pobresa i l'estat ruïnós d'algunes e les seves seus concedeix a l'església del comtat de Rosselló i Conflent , en el propi comtat , la vila de Nogaretum i la cel·la de Sancti Felicis , la vila de Torrente altrament dita d'Alemannis i Spedulia i el territori a Petraficta a la via que va a la selva de Bercalo i la cel·la de Sancti Iuliani, amb les aigües i molins i el mont Auriolo , així com les terres que el comte Miró els hi va donar i l'església de Sancti Nazarii entre les salines i el estanys. El rei protegeix les possessions de l'abat Riculf a tot el regne de la Gòtia i Hispània, concedeix la immunitat a les esglésies del Rosselló i Conflent, dóna drets fiscals , i els drets sobre els hostolenses o hispanis d'aquestes terres. 899-VI-6 Precepte de Carles el Simple per el bisbe Riculf i l'església del Rosselló i Conflent, a precs d'Arnust arquebisbe d Narbona.
 11. D00063(Gòtia - Tours) - Precepte de Carles el Simple per el fidelis Esteve i la seva muller Anna a precs d'Arnust arquebisbe de Narbona i la mare del rei, la reina Adeleidis. El rei confirma les seves possessions en títol d'alou: En el pagus de Narbona, el vilar de Donas i l'església de Sancti Pauli , la vila de Liciniano i ls esglésies de Sancti Nazarii i Sancti Felicis , la vila Manazeto altrament dita Caput Monte amb l'egslésiae de Sancti Juliani , la vila Plumbiaco amb les salines dels seus parents, el vilar dit de Monte Auriolo , la vila Morarius també dita Rexaco , amb l'església de Sancti Bartholomaei , la vila d'Ederas , la de Berizam i el vilar de Prato , en el suburbi Minerbense , la vila de Fellinas. En el comtat del Rosselló, vila Tordarias amb l'església de Sancti Martini , la terra Sancti Petri , la vila d'Ulmis , i la de Lauresono , el vilar anomenat Palatiolo , així com les possessions en el terme de la vuila d'Helnae , la vila Peciliano amb l'església de Sancti Saturnini i Sancti Felicis , la vila de Verneto amb l'església de Sancti Christophoti , la de Codincus , la de Tezano amb els seus vilars, d'Anglares i Salellas , i l'església de Sancti Petri , el vilar de Lotas i el de Frontotedeso o Centernaco. En el comtat d'Empúries , la vila d'Uliastreto amb els vilars de Vellose , Castellare i les esglésies de Sancti Petri i Sancti Johannis , el vilar de Cadinus o Cabannas. En el comtat de Besalú , la vila de Romagnano amb l'església em honor de Sancti Amaterii. I en el comtat de Narbona la vila de Tecanella. 899-VI-14 Precepte de Carles el Simple per el fidelis Esteve i la seva muller Anna a precs d'Arnust arquebisbe de Narbona i la mare del rei, la reina Adeleidis.
 12. D00395(Xampanya) - Carles el Simple a precs del bisbe Mancione i del comte Aledrannus , restitueix a l'església Cathalaunensis dedicada al beat Stephani , possessions sobre el riu Brioscion en els comtats Camsiacensi i Pertensi. La vila de Plotkioncort amb l'església de Sancti Remigii amb dotze mansi , un d'ells a Godoniscor , i condominis en vila Couros en el comtat Camciacensi , i en el comtat Pertensi , la vila de Roquincicurt en la que hi hagué l'església de Sancti Leudomiri , amb catorze mansi i dimidio a Haminicomont. 900-III-25 Carles el Simple a precs del bisbe Mancione i del comte Aledrannus , restitueix a l'església Cathalaunensis dedicada al beat Stephani , possessions en els comtats Camsiacensi i Pertensi.
 13. D00927(Borgonya) - A Vermeriam el rei Karolus a precs del comte i marquès Richardus renova al bisbe Aeduensis Wallone i a la seva seu de Sancti Nazarii sita en el castell en el costat de la ciutat d'Aeduae els drets atorgats per els seus antecessors , el reis Hludovici i Karoli , incloent els drets de monedatge que havien estat alienats indegudament per el comte. 900|904-VI-30 A Vermeriam el rei Karolus a precs del comte i marquès Richardus renova al bisbe Aeduensis Wallone i a la seva seu de Sancti Nazarii sita en el castell en el costat de la ciutat d'Aeduae els drets atorgats per els seus antecessors el reis Hludovici i Karoli.
 14. D00438(Soissons) - L'arquebisbe Heriveus de l'església Remensis celebra l'any 909 , un concili fet a Trosleio en el pagus Suessonico; a més de l'arqquebisbe , hi participen els bisbes Vuito Rotomagensius , Rodulfus Laudunensis , Erluinos Beluacensium , Raubertus Noviomagorum , Letoldus Catalaunicus , Abbo Suessorum , Stephanus Cameracensis , Hucbertus Meldensis , Otfridus Siluanectensis , Stephanus Morinorum i Otgarius Ambianensis. 909-VI-26 L'arquebisbe Heriveus de l'església Remensis celebra l'any 909 , un concili fet a Trosleio en el pagus Suessonico.
 15. D00922(Borgonya) - En la vila de Collega el rei Karolus cedeix a perpetuitat al comte Hugo la vila de Pollinei del comtat Warasco amb els seus quaranta mansos. 914-VI-21 En la vila de Collega el rei Karolus cedeix a perpetuitat al comte Hugo la vila de Pollinei del comtat Warasco.
 16. D00465(Narbona - Tours) - Alterat. Karolus rei dels francs acull sota la seva protecció al bisbe Erifons , resident a Narbonam , i al prevere Vultfardum , per intercessió de l'arquebisbe Treverensis , Rotgarius i del seu magne marquès Vuillelmus. Dota així mateix a l'església de S. Quintini intramurs de la ciutat , de molins i terres que pertanyien als judaeis , i se'n fixen els termes. 914|919|920-VII-7 Alterat. Karolus rei dels francs acull sota la seva protecció al bisbe Erifons , resident a Narbonam , i al prevere Vultfardum. Dota així mateix a l'església de S. Quintini intramurs de la ciutat , de molins i terres que pertanyien als judaeis.

Localitzacions : Alvèrnia - Tours, Borgonya, Gòtia - Tours, Gòtia - Vienne, Narbona - Tours, Soissons, Xampanya

Bibliografia :

Web :

Comentaris :

Creat 2013-07-18. Darrera modificació de la pàgina el 11 de July del 2019 a les 12h22