Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Deidonus

Grafies : Daidona, Deidona, Deidonus, Deudone (deidona)

Identitats :

 1. Deidona - - [ 884-X-25 - 884-X-25 ] : 884-X-25F - Agde - Deidona
 2. Deodonus - masover - [ 887-V - 887-V ] : 887-VM - Alvèrnia - Deodonus
 3. Deudone - noble, prevere, mandatari - [ 889-V-24 - 911|912-V-25 ] : 911|912-V-25M - Nimes - Deudone, Teudoinus, Dodo, Teoto, Teuto
 4. Daidona - - [ 910-VI-1 - 910-VI-1 ] : 910-VI-1F - Girona - Daidona

Gèneres : FM

Documents :

 1. D00993(Agde) - El prevere Samuel bescanvia amb el bisbe Bosoni i la seu Agathensis de Sancti Stephani tres cases en la ciutat d'Agathe i tres camps en la vila de Preissano per cinc cases en la mateixa ciutat. 884-X-25 El prevere Samuel bescanvia amb el bisbe Bosoni i la seu Agathensis de Sancti Stephani tres cases en la ciutat d'Agathe i tres camps en la vila de Preissano per cinc cases en la mateixa ciutat.
 2. D00917(Alvèrnia) - Frotarius , amb el consentiment del seu germà Matfredi , cedeix al monestir de Belluslocus regit per l'abat Gairulfus una cort dominicaria sita en el lloc anomenat Felinas de la vall Exidense del pagus Caturcino amb la seva capella dedicada a S. Mariae i set mansus portats per Teofredus , Ermenricus , Garrandus , Magnus , Silvanus , Adalfredus i Deodonus , ho fa per el bé de les seves ànimes i la dels seus pares Frodini i Ildegardanae. 887-V Frotarius cedeix al monestir de Belluslocus regit per l'abat Gairulfus una cort dominicaria sita en el lloc anomenat Felinas de la vall Exidense del pagus Caturcino amb la seva capella dedicada a S. Mariae i set mansus.
 3. D00846(Nimes) - Alterat? El prevere Vulfaricus cediex a la seu de Sancta Maria de la ciutat de Nemauso i al seu bisbe i rector de la ciutat , Giberto , un camp en la vila Mirtiago del castell Exumate a Arrisense en el pagus Nemausense ; ho fa per en remei de la seva ànima i de les dels seus pares Adalberto i Dominica , se'n reserva l'usdefruit. 889-V-24 Alterat? El prevere Vulfaricus cediex a la seu de Sancta Maria de la ciutat de Nemauso i al seu bisbe i rector de la ciutat , Giberto , un camp en la vila Mirtiago del castell Exumate a Arrisense en el pagus Nemausense.
 4. D00752(Nimes) - Alterat? Plet entre el bisbe Gibertus i Genesio per la vila de Bizago a Valle Anagia en el pagus Nemausense. Estant el rei Odo en el bosc de Coysa , prop d'Audita , el bisbe Gibertus presentà al monarca queixa per la ocupació que Genesio havia fet de la vila de Bizagum que li havia vingut a ell feia dotze anys per donació de Bligardis; el rei encarregà a Raimundus comte del pagus la investigació pertinent qui ho subdelegà al vescomte Adlidulfus. Investigat el fet , i no havent presentat Genesio els títols de propietat que havia dit posseir , en l'església de Sanctae Mariae i amb catorze testimonis , el vescomte revesteix al bisbe amb les propietats que figuraven en les seves escriptures : la vila de Bizagum amb l'església de Sanctae Mariae , les viles de Toriadem i Caderilam , Brugarias i Felgarias. 890|892-IV Alterat? Plet entre el bisbe Gibertus i Genesio per la vila de Bizago a Valle Anagia en el pagus Nemausense.
 5. D00712(Nimes) - Els preveres Amelius , Ingilradus , Isimbrandus i Dodo amb Magamfredus actuant com almoiners del difunt Gisalfredo fan donació al prevere Adone de les propietats del difunt a Blagnaces en la vila Cavariaco del comtat Nemausense; Adone se'n reserva l'usdefruit i en disposa la cessió després de la seva mort a la seu principal de Sancta Maria. 893-XI-16 Els preveres Amelius , Ingilradus , Isimbrandus i Dodo amb Magamfredus actuant com almoiners del difunt Gisalfredo fan donació al prevere Adone de les propietats del difunt a Blagnaces en la vila Cavariaco del comtat Nemausense.
 6. D00211(Nimes) - Escatocol d'una venda feta per un prevere Joseph. 908-II-10 Venda feta per un prevere de nom Joseph.
 7. D00229(Nimes) - Judici entre Nato i el bisbe Christiano sobre la vila de Licas. En vista prèvia s'havia demanat a les parts d'aportar les escriptures de propietat que tinguessin; Deudone mandatari del bisbe i garant de Gontardo no les va poder presentar i per tant es va convocar una nova vista el dimarts a la vila de Baglanicusm en el pagus Magalonense. En dita vista, i davant del vescomte Abone , de Golosaldo , Waltario , Gontardo , Insolfredo , Guiglardo , Gigalfredi i Amblardo, Nato aportà dues escriptures de compra de la vila i una tercera que féu en favor del seu fill Gairico. Deudono mandatari, acceptà que no podia presentar una escriptura que deia tenir, fet del que el document en dóna fe segons els presents. 908|909-III-16 Judici entre Nato i el bisbe Christiano sobre la vila de Licas.
 8. D00256(Girona) - El matrimoni Raifredus i Daidona venen a Senior altrament conegut com Dalbertus i senyora dues cases a la vila de Nambillas del comtat Gerundensis, per sis solidos i sis denarios. 910-VI-1 El matrimoni Raifredus i Daidona venen a Senior altrament conegut com Dalbertus i senyora dues cases a la vila de Nambillas del comtat Gerundensis.
 9. D00308(Nimes) - El prevere Ingiramnus fa donació a la seu de Sancta-Maria (Nimes). Text fragmentari que relaciona condicionalment al seu net Geiraldus. 911|912-V-25 El prevere Ingiramnus fa donació a la seu de Sancta-Maria (Nimes).

Localitzacions : Agde, Alvèrnia, Girona, Nimes

Bibliografia :

Web :

Comentaris :

Creat 2013-07-18. Darrera modificació de la pàgina el 11 de July del 2019 a les 12h22