Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : BerengariusBerenguer
Berenguera

Grafies : Belengarius, Belengero, Beraegerus, Berengarii, Berengario, Berengarium, Berengarius, Berengerio, Beringarius, Brengarii, Brengario, Brengarius (berengariu)

Identitats :

 1. Beringarius - comte, fidel - [ 834-X-19 - 834-X-19 ] : 834-X-19M - Quierzy - Carcassona - Beringarius
 2. Berenguer - bisbe - [ 884-II-4 - [840-893] ] : [840-893]M - Compiegne - Marsella, Gòtia - Berengarius, Berengarii
 3. Berenguer - rei, emperador - [ [888-915] - 896|916-II-16 ] : 896|916-II-16M - Itàlia, Pavia - Tours - Berengario, Berengarium, Brengario, Brengarii, Brengarius, Berengarium, Beringgerius, Berengerii
 4. Berengarius - notari - [ 888-VI-10 - 888-VI-10 ] : 888-VI-10M - Vabres - Berengarius
 5. Berengerio - - [ 889-I-16 - 900-III ] : 900-IIIM - Mâçon - Berengerio
 6. Berengario - noble, jutge - [ 890|892-IV - 898-V-23 ] : 898-V-23M - Nimes - Berengario, Berangarius
 7. Beringarius - - [ 894 - 894 ] : 894M - Autun - Beringarius
 8. Berengario - comte - [ 898-V-23 - 898-V-23 ] : 898-V-23M - Nimes - Berengario
 9. Berengarius - - [ 909-III-21 - 909-III-21 ] : 909-III-21M - Girona - Berengarius
 10. Berengerio - - [ 909-IX-3 - 909-IX-3 ] : 909-IX-3M - Gòtia-Provença - Berengerio
 11. Berengario - servent - [ 910|911 - 910|911 ] : 910|911M - Mâçon - Berengario

Gèneres : M

Documents :

 1. D01060(Quierzy - Carcassona) - Al palau reial de Carisiaco l'emperador Hludowicus a petició del seu fidel comte Beringarius atorga al seu fidel comte Oliba les viles de Virzilianus i Montilionis del pagus Carcassense , per la seva demostrada fidelitat en temps convulsus. 834-X-19 Al palau reial de Carisiaco l'emperador Hludowicus a petició del seu fidel comte Beringarius atorga al seu fidel comte Oliba les viles de Virzilianus i Montilionis del pagus Carcassense.
 2. D00006() - Alterat. Vida de Sant Teotard (840-893), arquebisbe de Narbona (885-893) [840-893] Alterat. Vita Sancti Theodardi
 3. D01003(Compiegne - Marsella) - Precepte de Karlomannus per Berengarii bisbe Massiliensi a precs de l'abat Ugo i l'arquebisbe Frotarius transferint al comtat Massiliensi la vila de Cilianum del comtat Forojuliensi per tornar-la sota la tutela de Sanctae Mariae et Sancti Victoris. 884-II-4 Precepte de Karlomannus per Berengarii bisbe Massiliensi a precs de l'abat Ugo i l'arquebisbe Frotarius transferint al comtat Massiliensi la vila de Cilianum del comtat Forojuliensi per tornar-la sota la tutela de Sanctae Mariae et Sancti Victoris.
 4. D00950(Gòtia) - Alterat. Concili de Portus fet per Theodardus i esl arquebisbes Rostagnus Arelatensis , Matfridus Aquensis , Ermaldus Ebredunensis , Paulus Aptensis , Berengarius Massiliensis i els bisbes Guilbertum Nemausense , Gislerannum Carcasonensem , Elegium Albiensem , Amelium Uceticensem , Abbonem Magalonensem , Bosonem Agathensem , Agilbertum Biterrensem , Riculfum Helenensem , Gotmarum Ausonensem , Ingobertum Urgellensem , ServuumDei Gerundensem , Bernardum Tolosanum i Macarium Lutovensem contra els nomenaments de Silva hispanus com arquebisbe , qui foragità a Ingoberto Urgellitano consagrat per Sigebodo i el d'Ermemirum com bisbe Gerundensi contrari al de Servodei consagrat per Theodardus , nomenaments propiciats per els bisbes Gotmarus Ausonensis , Frodoinus Barcinonensis i el propi Selva , on el bisbe Gotmarus demanà perdó i el comte Sinuario fou encausat. Anats a l'esglesia de Sanctae Mariae Urgellae es renova l'anatema del papa Stephani contra els rebels que són finalment degradats , Frodoino demana i obté el perdò. [885 - 890]-XI-17 Alterat. Concili de Portus fet per l'arquebisbe Theodardus amb sis arquebisbes i quince bisbes més contra els nomenaments de Silva hispanus com arquebisbe , qui foragità a Ingoberto Urgellitano consagrat per Sigebodo i el d'Ermemirum com bisbe Gerundensi contra el de Servodei consagrat per Theodardus propiciats per els bisbes Gotmarus Ausonensis i Frodoinus Barcinonensis on el bisbe Gotmarus demanà perdó i el comte Sinuario fou encausat. Anats a l'esglesia de Sanctae Mariae Urgellae es renova l'anatema del papa Stephani contra els rebels que són finalment degradats , Frodoino demana i obté el perdò.
 5. D00531(Itàlia) - Panegyricus Berengarii Imperatoris. [888-915] Panegyricus Berengarii Imperatoris.
 6. D00868(Vabres) - A la vila de Vabre el rei Rodulfus dóna a la seva dolça i dilecta germana Adaleydis l'abadia de Romanis feta en honor del beat Petri en el comtat Waldense , així com el dret de cedir-la a qui vulgui entre els seus descendents. 888-VI-10 A la vila de Vabre el rei Rodulfus dóna a la seva dolça i dilecta germana Adaleydis l'abadia de Romanis feta en honor del beat Petri en el comtat Waldense.
 7. D00860(Mâçon) - Alterat? En la vila de Castel el matrimoni Rural i Dodata compren al matrimoni Teotbertus i Teotrada un curtilo en la vila Rosiliago de l'agro Galoniacens en el pagus Matisconens , per dotze dinarius. 889-I-16 Alterat? En la vila de Castel el matrimoni Rural i Dodata compren al matrimoni Teotbertus i Teotrada un curtilo en la vila Rosiliago de l'agro Galoniacens en el pagus Matisconens.
 8. D00752(Nimes) - Alterat? Plet entre el bisbe Gibertus i Genesio per la vila de Bizago a Valle Anagia en el pagus Nemausense. Estant el rei Odo en el bosc de Coysa , prop d'Audita , el bisbe Gibertus presentà al monarca queixa per la ocupació que Genesio havia fet de la vila de Bizagum que li havia vingut a ell feia dotze anys per donació de Bligardis; el rei encarregà a Raimundus comte del pagus la investigació pertinent qui ho subdelegà al vescomte Adlidulfus. Investigat el fet , i no havent presentat Genesio els títols de propietat que havia dit posseir , en l'església de Sanctae Mariae i amb catorze testimonis , el vescomte revesteix al bisbe amb les propietats que figuraven en les seves escriptures : la vila de Bizagum amb l'església de Sanctae Mariae , les viles de Toriadem i Caderilam , Brugarias i Felgarias. 890|892-IV Alterat? Plet entre el bisbe Gibertus i Genesio per la vila de Bizago a Valle Anagia en el pagus Nemausense.
 9. D00675(Autun) - Acord entre Gregorium abat del cenobi de S. Martini Augustudunensis i Girfredum prelat del monestir de S. Petri Flaviniacensis per intercanviar texts i fer pregaries creuades per els difunts de cada casa així com per les celebracions de les diades dels seus sants patrons. 894 Acord entre Gregorium abat del cenobi de S. Martini Augustudunensis i Girfredum prelat del monestir de S. Petri Flaviniacensis per intercanviar texts i fer pregaries creuades per els difunts de cada casa així com per les celebracions de les diades dels seus sants patrons.
 10. D01001(Pavia - Tours) - Alterat. El rei Beringgerius a petició del seu fidel Adalbertum confirma a Rotberto abat de Sancti Martini la donació que feu el seu besavi l'emperador Karolus de bens sits a Italia , Caumoniam , el castell Sirmionense , Solarium i Lianam , perdudes per la cupiditat dels temps moderns , ho fa com almoina per el marquès Adalbertum i la seva difunta muller Gislae filla seva. 896|916-II-16 Alterat. El rei Beringgerius a petició del seu fidel Adalbertum confirma a Rotberto abat de Sancti Martini la donació que feu el seu besavi l'emperador Karolus de bens sits a Italia , Caumoniam , el castell Sirmionense , Solarium i Lianam.
 11. D00078(Nimes) - Judici entre Rostagno i Agilardo bisbe de Nimes per l'església de Sancte Marie de la vila de Patronianicus del comtat de Nimes realitzat a l'església de Sancta Maria altrament dita Garrugaria de Literaria. Josué fa d'advocat i mandatari del bisbe, presents el bisbe Agilardo, Bernardo vescomte, Sentilde vasso del comte Regemundo i Ansemundo vasso del comte Berengario. Rostagno diu estar sota la llei sàlica, i Josue sota la goda. El judici s'aplaça 40 dies per que Rostagno pugui aportar proves, passats els dies el judici es reprèn al castell d'Arene davant Arlando vasso del comte Regemundo i missi del vescomte Bernardo, i del bisbe Agilardo. Es sentència segons les dues lleis. 898-V-23 Judici entre Rostagno i Agilardo bisbe de Nimes per l'església de Sancte Marie de la vila de Patronianicus del comtat de Nimes.
 12. D00488(Mâçon) - A la vila de Bieria , el matrimoni Euroldus i Dodada ven al matrimoni Ugono i Lillia terres de les viles de Bieria i Rosiliago de l'agro Galoniacense en el pagus Matisconense , per 20 solidos. Les terres provenen del que van conquerir a Dacbert i Alboenus , i a Rannol. 900-III A la vila de Bieria , el matrimoni Euroldus i Dodada ven al matrimoni Ugono i Lillia terres de les viles de Bieria i Rosiliago de l'agro Galoniacense en el pagus Matisconense.
 13. D00230(Girona) - El matrimoni Argemundus i Maria venen al arxipreste Sonifredo unes vinyes al terme del vilar de Murello, comtat de Girona, per dos solidos i deu denarios. 909-III-21 El matrimoni Argemundus i Maria venen al arxipreste Sonifredo unes vinyes al terme del vilar de Murello, comtat de Girona.
 14. D00552(Gòtia-Provença) - Alterat. Fragment de detall de la dot de Fulcherius a Raimodis. 909-IX-3 Alterat. Fragment de detall de la dot de Fulcherius a Raimodis.
 15. D00554(Mâçon) - Alterat? A Cluniaci , l'abat Berno i el matrimoni Sievertus i Engeltrudem bescanvien els servents Ermesenda i el seu fill Berengario per els camps de Naves , Exola i Afrasnum sits en l'agro Galoniacensi del pagus Matisconensi. 910|911 Alterat? A Cluniaci , l'abat Berno i el matrimoni Sievertus i Engeltrudem bescanvien els servents Ermesenda i el seu fill Berengario per els camps de Naves , Exola i Afrasnum sits en l'agro Galoniacensi del pagus Matisconensi.

Localitzacions : Autun, Compiegne - Marsella, Girona, Gòtia, Gòtia-Provença, Itàlia, Mâçon, Nimes, Pavia - Tours, Quierzy - Carcassona, Vabres

Bibliografia :

Web :

Comentaris :

Creat 2013-07-18. Darrera modificació de la pàgina el 11 de July del 2019 a les 12h22