Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Sanctae MariaeSanta Maria de Besora

Grafies : Sanctae Mariae, Sancta Maria

Tipologia : parròquia sufragània de monestir Sant Joan (de les Abadesses)

Documents :

D00176(Barcelona)

 1. Sanctae Mariae, parròquia
  1. parrochiam quoque Sanctae Mariae & Sancti Kirici , & Saura cum finibus suis
906-[I-VII] Concili a Barcelona amb el príncep i marquès Wifredo i l'arquebisbe Arnustus. A petició d'Hemme, els bisbes confirmen les possessions del monestir de Sancti Iohannis, tal i com ja es feu en un concili anterior.

Bibliografia :

Web :


Tipologia : església en castell Bisauram

Documents :

D00910(Osona)

 1. Sancta Maria, església
  1. Et in castrum Bisaura ecclesia Sancta Maria & cum Sancti Cirichi , cum illorum apendiccionibus & cum ipsum alodem quod ibidem habemus.
885-VI-26 Alterat. El comte i marquès Wifredus i la comtessa Winedildes donen al monestir de Sancti Ihoannis Babtiste del comtat d'Ausona la seva filla Emmone i doten a l'institució amb viles i esglesies de les valls de Riopullo , Congusto i Confletano , del castell de Bisaura i del comtat Impuritano i amb cinc servents.
D01061(Osona)

 1. Sancta Maria, església
  1. Et in castro Bisora , eclesia Sancta Maria virginis , cum decimis & primicis & ecclesia Sancti Cyrici cum decimis & primicis earum & cum suis apendicionibus & suum alodem.
885-VI-27 Alterat. El comte i marquès Vifredus i la comtessa Winedildes donen al monestir de Sancti Ihoannis Babtiste de la vall de Riopullo del comtat d'Ausona la seva filla Emmone i doten a l'institució amb el castell de Mocoronio i viles i esglesies de les valls de Riopullo , Congusto i Confletano , del castell de Bisaura i del comtats Vergitano i Impuritano i amb cinc servents.
D00908(Osona)

 1. Sancta Maria, església
  1. Et tradimus in castro Bisaura eclesia Sancta Maria cum ecclesia Sancti Cirici & cum illorum apendicionibus & cum ipsum alodem.
887-VI-27 Alterat. Gotmarus bisbe Ausonensis consagra l'església dedicada a Sancti Joannis Baptiste en la vall de Riopullo del comtat Ausona construida per els comtes Wifredus i Winidildes que hi dediquen la seva filla Emmone.

Bibliografia :

Web : Wikipedia


Creat 2010-10-30. Darrera modificació de la pàgina el 30 de July del 2019 a les 09h47