Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki
Dades

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Segorilias : idem a Seguries ?

Grafies : Segorilias, Segorilias

Tipologia : genèric en Besalú

Documents :

D00162(Besalú)

  1. Segorilias, genèric
    1. Segorilias & Graxanturri & Paratella.
904-XI-27 El bisbe Servusdei consagra l'esglesia de Sancti Petri en el lloc anomenat Campo Rotundo en (pagus?) Besuldunense.

Bibliografia :

Web :


Tipologia : coll limit de vall Sant Joan (de les Abadesses)

Documents :

D00334(Osona)

  1. Segorilias, coll
    1. Et sunt affrontationes de iamdicta valle : a parte orientis in collo que vocant de Segorilias & pervenit usque ad poio que vocant Pendedico , deinde pergit per ipsa serra usque ad locum que vocant Portella & vadit usque ad locum que vocant Puio Malo & deinde pervenit usque ad poium que vocant Stella ;
913-VI-15 Judici de Vallfogona. En presència dels comtes i marquesos Mirone i Suniario , dels vescomtes Ermemiro i Unifredo , i a petició d'Hictore , mandatari de l'abadessa Hemmone , 504 habitants de les viles i vilars en l'adjacència del monestir de Sancti Iohannis , declaren al uníson que tenen aquestes viles i vilars de la mà de l'abadessa Hemmone , a qui el seu difunt pare el comte Wifredus , per ordre reial , féu reedificar el monestir i qui posà termes a la vall que estava posada en desert , i que dita abadessa sota aquesta autoritat , col·locà els habitants a la vall en benefici i servei seu i dels seus successors al monestir.

Bibliografia :

Web :


Creat 2010-10-18. Darrera modificació de la pàgina el 15 de July del 2019 a les 16h33