Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : BisauramBesora
Castell de Besora

Grafies : Bisauram, Bisaura, Besaurense, Bisora

Tipologia : parròquia a vall Lordensis

Documents :

D00004(Urgell)

 1. Bisauram, parròquia
  1. atque Bisauram
819-XI-1 Alterat. Acta consecrationis Ecclesiae Vrgellensis

Bibliografia :

Web :


Tipologia : castell en bisbat Osona

Documents :

D00910(Osona)

 1. Bisaura, castell
  1. Et in castrum Bisaura ecclesia Sancta Maria & cum Sancti Cirichi , cum illorum apendiccionibus & cum ipsum alodem quod ibidem habemus.

885-VI-26 Alterat. El comte i marquès Wifredus i la comtessa Winedildes donen al monestir de Sancti Ihoannis Babtiste del comtat d'Ausona la seva filla Emmone i doten a l'institució amb viles i esglesies de les valls de Riopullo , Congusto i Confletano , del castell de Bisaura i del comtat Impuritano i amb cinc servents.
D01061(Osona)

 1. Bisora, castell
  1. Et in castro Bisora , eclesia Sancta Maria virginis , cum decimis & primicis & ecclesia Sancti Cyrici cum decimis & primicis earum & cum suis apendicionibus & suum alodem.

885-VI-27 Alterat. El comte i marquès Vifredus i la comtessa Winedildes donen al monestir de Sancti Ihoannis Babtiste de la vall de Riopullo del comtat d'Ausona la seva filla Emmone i doten a l'institució amb el castell de Mocoronio i viles i esglesies de les valls de Riopullo , Congusto i Confletano , del castell de Bisaura i del comtats Vergitano i Impuritano i amb cinc servents.
D00908(Osona)

 1. Bisaura, castell
  1. Et tradimus in castro Bisaura eclesia Sancta Maria cum ecclesia Sancti Cirici & cum illorum apendicionibus & cum ipsum alodem.

887-VI-27 Alterat. Gotmarus bisbe Ausonensis consagra l'església dedicada a Sancti Joannis Baptiste en la vall de Riopullo del comtat Ausona construida per els comtes Wifredus i Winidildes que hi dediquen la seva filla Emmone.
D00390(Osona)

 1. Bisaura, castell
  1. Veniens eximius vir Gotmarus exiguus venerabilis sedis Ausonensis ecclesiae episcopus ad consecrandam ecclesiam Dei quae sita est in terminis kastri de Bisaura in honorem beati Quirici martyris , quam Emmon abbatissa erexitin culmine Deo favente , propter cuius flagitationem praedictus episcopus ad dedicandam usque pervenit

898-VI-16 Alterat? Consagració Sant Quirze de Besora. Gotmarus , bisbe Ausonensis , consagra l'església dedicada al beat Quirici en el terme del castell de Bisaura edificada per l'abadessa Emmon , qui la dota amb les aprisions que el seu pare el comte Wifredus li donà com a dot.

Bibliografia :

Web : Wikipedia

Conté :


Tipologia : genèric en comtat Osona

Documents :

D00952(Osona)

 1. Besaurense, genèric
  1. vindictionis mee vindo vobis in comitatu Auso[...] Besaurense , in villa [...]sa , curte & orto , terras cultas vel incultas , & vinea
[886 - 887]-VI-20 El bisbe Gotmarus compra a Godesinda i al seu marit una propietat en una vila Besaurense del comtat d'Ausona.

Bibliografia :

Web :


Creat 2010-05-18. Darrera modificació de la pàgina el 30 de July del 2019 a les 09h46