Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki
Dades

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Norbertus

Àlies :

Grafies : Norbertus, Nortbertus, Notbertus, Nerbertus

Gènere : M

Títols : notari

Període documentat : [ 880-XI-30 - 880|884-III-3 ] : 880|884-III-3

Localització : Autun - Nerondam, Nevers - Caciacum, Pauliacum - Gòtia, Pauliacum - Bourges, Condrieu - Borgonya, Tortariam - Urgell, Fosianum - Girona, Costam - Besiers, Costam - Vallespir, Biderram - Girona, Anjou - Llemosí, Vienne - Borgonya, Trupesiacum - Borgonya, Compiegne - Marsella, Compiegne - Rases, Compiegne - Chalons

Documents : 16 / 0

 1. D01107(Autun - Nerondam)

  1. Norbertus, notari
   1. (Crismó) Norbertus notarius subscripsit (Rusc) (Segell).
  880-XI-30 En la vila de Nerondam Karlomannus a restitueix la vila de Taniacum de comtat Avalensi a Sancto Nazario i al seu bisbe Adalgario.
 2. D01096(Nevers - Caciacum)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius ad vicem Wgardi recognovit.
  881-I-12 A la vila de Caciacum el rei Karlomannus emet precepte per Abbo bisbe Nevernorum per restitur al servei de Sancti Cyrici Neverno la vila de Curtem sobre el riu Ligeris en la vicaria Patiniacense del pagus Nevernense.
 3. D01089(Pauliacum - Gòtia)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius ad vicem Vulfardi recognovit.
  881-VI-4 Al vicus de Pauliacum el rei Karlomannus atorga precepte d'immunitat i concessió de bens a l'arquebisbe de les esglésies Narbonensis i Redensis , Sigebod , seguint el que a Trecas a petició del papa Joanne havia concedit el seu pare el rei Hludovicum.
 4. D01088(Pauliacum - Bourges)

  1. Nerbertus, notari
   1. Nerbertus , notarius , ad vicem Wlfardi recognovit.
  881-VI-5 Al vicus de Pauliacum Karlomannus atorga a l'abat del monestir de Sancti Florentii , Rodulfus , d'establir-se en el pagus Biturigo en la cella de Nobiliacus on hi descansa Sancti Gundulfus en motiu dels danys causats per els Normannis , així com quatre vaixells lliures de navegar sense taxes per totes les aigües del regne.
 5. D01458(Condrieu - Borgonya)

  1. Norbertus, notari
   1. Chrismó Norbertus notarius , ad vicem Vulfardi recognovit & subscripsit.
  881-VII-18 Alterat? En la vila de Conriacum el rei Karlomanni confirma el bescanvi fet entre Geilo bisbe Lingonensis i Baldricus fidel del rei de bens en la vila de Turgiaco de la vicaria Stolvicensi del pagus Tornotrensi.
 6. D01087(Tortariam - Urgell)

  1. Notbertus, notari
   1. Notbertus notarius ad vicem Vulfardi recognovit & subscripsit.
  881-VIII-24 Alterat? En la vila de Tortariam el rei Karlomanus posa posa la seva protecció al monestir de la màrtir Ceciliae de la vall d'Euente del pagus Urgellensi i al seu abat Edifredus.
 7. D01086(Fosianum - Girona)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius ad vicem Vulfardi recognovit & sub (Rusc)
  881-VIII-29 En la vila de Fosssianum el rei Karlomannus emet precepte de protecció per el bisbe Gerundense Theothari i la seva seu , bens als pagus Impurithano , Gerundense , Bisuldunense i Petralatense.
 8. D01085(Costam - Besiers)

  1. Nortbertus, notari
   1. Nortbertus notarius ad vicem Vulfardi recognovit.
  881-VIII-29 En la vila de Costam el rei Karlomagnus a petició del venerable abat Vulfardus concedeix a Rainardum , fidel seu , les viles d'Aspiranum i Albinianum del pagus Biterrensi , l'església Sancti Felicis de la vila Calobrice i el vilar de Paulinianum.
 9. D01084(Costam - Vallespir)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius ad vicem Vulfardi recognovit & sub (Rusc)
  881-VIII-30 En la vila de Costam del regne Provincie el rei Karlomannus emet precepte per a l'abat Sunifredus del monestir de Sancte Marie de la vall Asperia del pagus Rusilionensi posant-lo sota la seva tuició i mundeburg.
 10. D01083(Biderram - Girona)

  1. Norbertus, notari
   1. (Crismó) Norbertus notarius ad vicem Vulfardi recognovit & subscripsit.
  881-IX-2 A Biderridam el rei Karlomanus emet precepte per el bisbe Gerundensis Theotharius concedint-li la propietat de la vall d'Arez.
 11. D01024(Anjou - Llemosí)

  1. Norbertus, notari
   1. S. Norbertus notarius post obitum magistri sui Wlfardi jussione regis.
  882-VI-14 Estant a la vila de Lipciacum el rei Karlomannus a petició de l'arquebisbe Biturigensis Frotarius , emet per a l'abat Gerulfus del monestir de Belluslocus del pagus Lemovicino precepte de protecció en record de l'arquebisbe i fundador del monestir Rodulfus , incloent les viles de Cameracum i Orbaciacum del mateix pagus.
 12. D01706(Vienne - Borgonya)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius post obitum magistri sui Vulfardi jussione regis Karlomanni subscripsit (Rusc) (Segell)
  882-VIII-8 A Viennam el rei Karlomannus confirma la prestària feta entre el bisbe Lingonensis Geilo i el clergue i prepòsit Otbertum i el seu nebot Gauscelmus sobre bens de Sancto Mameti.
 13. D01014(Trupesiacum - Borgonya)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius subscripsit.
  883-III-6 Estant en la vila de Trupesiacum el rei Karlomannus confirma a Adalgarius bisbe Augustidunensium la possessió de l'abadia de Flavigniacum i les viles de Beliniacum , Lucennacum i Lantiliacum segons precepte anterior del propi bisbe.
 14. D01003(Compiegne - Marsella)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius ad vicen Gauzlini recognovit & subscripsit.
  884-II-4 Precepte de Karlomannus per Berengarii bisbe Massiliensi a precs de l'abat Ugo i l'arquebisbe Frotarius transferint al comtat Massiliensi la vila de Cilianum del comtat Forojuliensi per tornar-la sota la tutela de Sanctae Mariae et Sancti Victoris.
 15. D00999(Compiegne - Rases)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius ad vicem Gosleni recognovit.
  884-II-4 Alterat? El rei Karlomannus a petició del seu fidel Leotricus concedeix a l'arquebisbe Narbonensis Sigebodi i la seva seu les propietats en el comtat Redensi de Septimània que el seu avi Karolus havia cedit al seu vasso Hildrico.
 16. D00996(Compiegne - Chalons)

  1. Norbertus, notari
   1. Norbertus notarius ad vicem Gauzlini recognovi
  880|884-III-3 Al palau de Compendio el rei Karlomannus a petició de Bernonem bisbe Cathalaunensem cedeix en benefici l'abadiola de Sancti Sulpicii al seu vassall el jutge Rothardus.

Bibliografia :

Relacions :

Llocs :

Web :

Creat 2018-12-05. Darrera modificació de la pàgina el 12 de September del 2023 a les 12h01