Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Adrovarius : idem a Adroarius o Adroarius ?

Àlies :

Grafies : Adrovarius, Addroario

Gènere : M

Titulació : bon home

Període documentat : [ 913-VI-15 - 913-VI-15 ] : 913-VI-15

Localització : Osona

Documents : 2 / 0

 1. D00334(Osona)

  1. Adrovarius,
   1. Adrovarius SSS.
  913-VI-15 Judici de Vallfogona. En presència dels comtes i marquesos Mirone i Suniario , dels vescomtes Ermemiro i Unifredo , i a petició d'Hictore , mandatari de l'abadessa Hemmone , 504 habitants de les viles i vilars en l'adjacència del monestir de Sancti Iohannis , declaren al uníson que tenen aquestes viles i vilars de la mà de l'abadessa Hemmone , a qui el seu difunt pare el comte Wifredus , per ordre reial , féu reedificar el monestir i qui posà termes a la vall que estava posada en desert , i que dita abadessa sota aquesta autoritat , col·locà els habitants a la vall en benefici i servei seu i dels seus successors al monestir.
 2. D00335(Osona)

  1. Addroario, bon home
   1. necnon & fidelium laicorum presencia , id est , Rodulfo , Mirone , Signulfo , Fedanco , Amelio , Addroario , Amelrigo , Eldesindo , item Eldesindo , Suniefredo , Astaldo , item Eldesindo , Fruilane & Annone saione , & aliorum bonorum hominum
  913-VI-15 Resolució del judici de Vallfogona. Oliba mandatari del comte Mirone , reconeix que els habitants de la vall de Sancti Iohannis no han de prestar cap servei reial , atès que els habitants de la vall hi van estat posats per manament reial en temps del comte Wifredus i per acció de la seva filla Hemmo.

Bibliografia :

Relacions :

Llocs :

Web :

Creat 2011-03-23. Darrera modificació de la pàgina el 11 de July del 2019 a les 12h24