Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Unifredo : idem a Vnifredo difunt ?

Àlies :

Grafies : Unifredo

Gènere : M

Titulació : vescomte

Període documentat : [ 913-VI-15 - 913-VI-15 ] : 913-VI-15

Localització : Osona

Documents : 2 / 0

 1. D00334(Osona)

  1. Unifredo, vescomte
   1. In presentia Mirone & Suniario comites & marchiones , Ermemiro & Unifredo vicescomites , seu & de iudices qui
  913-VI-15 Judici de Vallfogona. En presència dels comtes i marquesos Mirone i Suniario , dels vescomtes Ermemiro i Unifredo , i a petició d'Hictore , mandatari de l'abadessa Hemmone , 504 habitants de les viles i vilars en l'adjacència del monestir de Sancti Iohannis , declaren al uníson que tenen aquestes viles i vilars de la mà de l'abadessa Hemmone , a qui el seu difunt pare el comte Wifredus , per ordre reial , féu reedificar el monestir i qui posà termes a la vall que estava posada en desert , i que dita abadessa sota aquesta autoritat , col·locà els habitants a la vall en benefici i servei seu i dels seus successors al monestir.
 2. D00335(Osona)

  1. [...]fredo, vescomte
   1. In presentia Mirone & Suniario comites set & marchiones , Ermemiro & [...]fredo vi[...]mites , vel in presencia de iudices qui iussi sunt iuducare , id est , Ennegone , Teuderigo & Trasobado , Senderedo , Narbonese , Gonterigo , Centurio & Golteredo iudicum
  913-VI-15 Resolució del judici de Vallfogona. Oliba mandatari del comte Mirone , reconeix que els habitants de la vall de Sancti Iohannis no han de prestar cap servei reial , atès que els habitants de la vall hi van estat posats per manament reial en temps del comte Wifredus i per acció de la seva filla Hemmo.

Bibliografia :

Relacions :

Llocs :

Web :

Creat 2011-03-22. Darrera modificació de la pàgina el 08 de June del 2020 a les 18h56