Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Nifrido

Àlies :

Grafies : Nifridio, Nifridus

Gènere : M

Titulació : saig, prevere

Període documentat : [ 903-I-31 - 913-VI-15 ] : 913-VI-15

Localització : Empúries, Osona

Documents : 3 / 0

 1. D00131(Empúries)

  1. Nifridio,
   1. Nifridio , Bonesimo & Elaredo saione
   2. Sig+num Nifrido.
  903-I-31 Rainulfus fa evacuació d'una vinya a la vila Oliano en territori Empuritano a favor de Revello, mandatari de Servodei bisbe de Girona.
 2. D00328(Empúries)

  1. Nifrido, saig
   1. Condiciones sacramentorum ad quarum ex ordinacionem Gauceberto comite , Godmare viciscomite set & iudices qui iussi sunt iudicare , id est , Wifredo , Argemundo , Durando , Maurello , Leuvane , Sulmone , Ennegone , Suniario & Marcio iudicum & Nifrido saione , seu & in presencia Teudone , Suniefredo , Inhilberto , Riculfo , Udevecro , Borrello , Barone , Argemundo , Atone , Grimaldo , Francone & aliorum ceterorum plurimorum bonorum hominum qui in ipso iudicio residebant.
  913-V-6 Jurament popular davant del vescomte Godmare que els habitants de la vila de Mocoron , en el territori Impuritano , fa més de trenta anys que no fan guaites a la ciutat d'Impurias , ni paguen tribut ni han anat a les hosts dels antecessors del comte Gausceberto davant la reclamació del seu mandatari Wiberto.
 3. D00334(Osona)

  1. Nifridus, prevere
   1. Nifridus presbiter SSS.
  913-VI-15 Judici de Vallfogona. En presència dels comtes i marquesos Mirone i Suniario , dels vescomtes Ermemiro i Unifredo , i a petició d'Hictore , mandatari de l'abadessa Hemmone , 504 habitants de les viles i vilars en l'adjacència del monestir de Sancti Iohannis , declaren al uníson que tenen aquestes viles i vilars de la mà de l'abadessa Hemmone , a qui el seu difunt pare el comte Wifredus , per ordre reial , féu reedificar el monestir i qui posà termes a la vall que estava posada en desert , i que dita abadessa sota aquesta autoritat , col·locà els habitants a la vall en benefici i servei seu i dels seus successors al monestir.

Bibliografia :

Relacions :

Llocs :

Web :

Creat 2010-09-21. Darrera modificació de la pàgina el 11 de July del 2019 a les 12h24