Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki

PrimerPreviSegüentDarrer

Nom : Petrone

Àlies :

Grafies : Petrone, Petronem, Petronius, Petroni

Gènere : M

Titulació : levita, escrivà, prevere

Període documentat : [ 900-VI-1 - 938|939-VII-26 ] : 938|939-VII-26

Localització : Osona, Cerdanya - Osona, Girona, Cerdanya

Documents : 10 / 0

 1. D00097(Osona)

  1. Petrone,
   1. de occiduo in terra de Petrone & de parte vero circi in cassa de Petrone.
   2. & de meridie in terra de Petrone
  900-VI-1 El matrimoni Arigus i Beneldes venen terres a les viles de Valle Facunda i Vinea en el comtat Ossunense, al matrimoni Durando i Dodata.
 2. D00117(Osona)

  1. Petroni?,
   1. de parte orientis in terra Petroni
  902-V-28 Sarra ven a Sesebaldo terres a l'apendici de Bespella, en el castell Gorbitano del comtat d'Ausona.
 3. D00171(Osona)

  1. Petronem,
   1. de duabus partes in terra de Petronem
  905-XI-18 Placianus i els seus fills venen a Emmone una terra en l'apendici del comtat Ausone , en la vila dita Vinea de la vall anomenada Fecunda.
 4. D00242(Osona)

  1. Petrone,
   1. Per anc scripturam vindiccionis nostre vindimus tibi terra nostra propria qui nobis advenit per adprisionem parentorum nostrorum & est ipsa terra in Comitatum Ossunensem in locum qui dicitur Valle Fecunda in villa que dicitur ad ipsa Vinea , & est ipsa terra plus minus sesteradas VII. & adfronta ipsa terra de parte orientis in terra de filios de Petrone & de parte vero meridie in terra de filios de ipsos filios de Petrone & parte vero occiduo in ipso torrente qui inde discurrit & de parte vero circi in terra de me ipse emtricem.
  909-XII-18 Els germans Durandus i Trasovarius amb les seves respectives mullers Dodata i Sesenanda venen a la gratia Dei abadessa Emmone , una terra en el comtat Ossunensem , en el lloc dit Valle Fecunda , en la vila anomenada Vinea.
 5. D00288(Osona)

  1. Petronius, levita
   1. Petronius levita SSS.
  911-XI-19 El matrimoni Durandus i Deudada venen a Hemmone gracia Dei abadessa una terra a Vinea al lloc conegut com Valle Facunda en l'apendici de Riopullo del comtat d'Ausona.
 6. D00355(Osona)

  1. Petronius, levita , escrivà
   1. Petronius levita , qui hanc karta vinditionem scripsit & SSS.
  914-I-5 Els matrimonis Daniel i Stregoto , Primo i Domenica , Ariulfo i Domenica , Vidales i Domenica juntament amb Sabatella venen simul in unum , terres a la vila dita Balbus en els confins de Valle Fecunda , en el comtat Ausona a l'abadessa Hemmone.
 7. D00370(Osona)

  1. Petronius, levita
   1. Sign+ Sanlane. Sign+ Teudisclo. Sign+ Fruiane. Sign+ Geldefredo. Petronius levita SSS. Constantinus clericus SSS.
  914-VII-1 El matrimoni Durandus i Deudada ven a Hemmone , gratia Dei abadessa , totes les seves possessions a la vila de Vinea , a Vallgonona , en el comtat d'Ausona.
 8. D00923(Cerdanya - Osona)

  1. Petronius, prevere
   1. Sig+num Aurioleus. Sig+num Ermegildo. Sig+num Trasoado. Sig+num Selvva. Sig+num Gotforte. Signum Boso. Petronius presbiter.
  913|918-VI-29 El matrimoni Gamiza i Virgilia ven a l'abadessa Hemmone una casa amb cort al lloc conegut com Engelados en el terme de la vila Campilias de la vall Petrariense del comtat de Ceretania.
 9. D01121(Girona)

  1. Petrone, levita
   1. In iuditio Mirone comite seu marchio vel in presentia Wigone sedis Gerundensis episcopo , Segario & Ennegone vicecomites , vel in presentia de iudices que iussi sunt iudicare & Teudarico , Trasebado , Leopardo , Tulecane , Ermegilde , Onesto , Sendredo iudicum , item Leopardo saione , vel in presentia item Enegone presbiter , Audesindo , Dotario sacerdotes , Petrone , Seniofredo , Gondemaro levitas sive & laicorum presentia Enegone , Amelio , Ansulfo , Arbalfo , Valadone , Odilone , Sabrone , Bellone , Bono & alioum plurimorum bonorum hominum qui cum ipsis ibdlem aderant.
  921-II-25 En judici davant del comte i marquès Mirone i del bisbe Wigone , dinou persones reconeixen haver complantat vinyes en la vila de Bascara del comtat Bisullunense en territoris que eren del bisbe i dels seus antecessors, i fan l'evacuació corresponent.
 10. D00929(Cerdanya)

  1. Petronius, prevere
   1. Sig+num Luganus. Sig+num Ariericus. Sig+num Recosindus. Sig+ Igibertus. Sig+num Scluunius. Sig+num Aldretus. Sig+num Mocione. Sig+num Centullo. Gentiles SS. Dignus SS. Gelmirus presbiter SS. Wisandus presbiter SS. Petronius presbiter SS. Malanaicus presbiter SS. Sig+num Fredarius.
  938|939-VII-26 El matrimoni Sclua i Igiberta ven a l'abadessa Hemma un alou en el lloc del castell de Madeixone i Cornutellos sit en les adjacències del castell de Kastellare en Transmontano en el comtat Cerdaniense.

Bibliografia :

Relacions :

Llocs :

Web :

Creat 2010-08-31. Darrera modificació de la pàgina el 29 de October del 2019 a les 12h44