Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki
Dades

PrimerPreviSegüentDarrer

Títol : Notícia d'al-Razi sobre l'emir Muhammad i com els tirans del regnes veïns a al-Andalus li buscaven la pau sovint amb presents , entre ells el més significat era el cristià Qarlus b.Ludwiq senyor d'Ifranga que havia fet una estàtua del Messies fill de Maria amb tres cents rid d'or pur sobre un tron i l'entregà al senyor de l'església d'or. Tornant al seu palau Déu el castigà amb un mal de cap constant fins la seva mort , regnà trenta nou anys i mig i procurà la pau amb Muhammad amb regals.

Resum : Notícia d'al-Razi sobre l'emir Muhammad i com els tirans del regnes veïns a al-Andalus li buscaven la pau sovint amb presents , entre ells el més significat era el cristià Qarlus b.Ludwiq senyor d'Ifranga que havia fet una estàtua del Messies fill de Maria amb tres cents rid d'or pur sobre un tron i l'entregà al senyor de l'església d'or. Tornant al seu palau Déu el castigà amb un mal de cap constant fins la seva mort , regnà trenta nou anys i mig i procurà la pau amb Muhammad amb regals.

Dates : 884|885

Lloc :

Autor :

Original : No

Bibliografia : -

Antropònims : (4) -

Topònims : (3) -

  1. església d'or o església d'or, esglesia
  2. Ifranga, genèric
  3. al-Andalus, genèric

Datació : -

Any de Crist :
Any de l'Era :
Any de Regnat :
Indicció :
Epacta :
Hègira :
Dia i Mes :

Text : -

Traducció : -

Versions : -

Web : -

Comentaris : -

Datació segons edició. Altra versió de la notícia a (D01035)884|885 ()
Notícia del rei més magnificent d'al-Faranga , Fardiland (Carles) , que feu una estàtua d'or pur de tres cents rid i la donà al senyor de l'església d'or.
.

El Carles fill de Lluís tot i que correspon cronològicament al Gras, el temps de regnat de gairebé quaranta anys seria més propi del Calb, que també era fill d'un Lluís. La identificació de l'església d'or tot i que Roma és la candidata evident també s'ha proposat Elna si la noticia es referia a un context septimà.

Creat 2019-05-12. Darrera modificació de la pàgina el 16 de March del 2022 a les 12h37