Cercar:

Seccions

Fons CathalauniaBibliografiesMetodologia del wiki
Dades

PrimerPreviSegüentDarrer

Títol : Document perdut. Notícia de missiva enviada per els bisbes de l'arquebisbat de Narbona al papa Anastasi en protesta de l'el.leció de Gerard i en favor d'Agius.

Resum : Document perdut. Notícia de missiva enviada per els bisbes de l'arquebisbat de Narbona al papa Anastasi en protesta de l'el.leció de Gerard i en favor d'Agius , tot citant l'ocupació dels camins per els normands i els sarraïns com a impediment per poder anar a la seu romana.

Dates : 913

Lloc : Narbona

Autor :

Original : No

Bibliografia : -

Antropònims : (6) -

  1. Anastasi, papa
  2. Agius, bisbe
  3. Gerard, bisbe
  4. Ramon,
  5. sarraïns, gentilici
  6. normands, gentilici

Topònims : (2) -

  1. Narbona, bisbat
  2. Roma, camins

Datació : -

Any de Crist :
Any de l'Era :
Any de Regnat :
Indicció :
Epacta :
Hègira :
Dia i Mes :

Text : -

Et on lit dans les Archifs de l'Archevesché de Narbonne une Epistre escrite par les Evesques suffragans de l'Archevesqué au Pape Anastase , en faveur de Agius esleu Archevesque de Narbonne , contre un nommé Gerard qui se disoit aussi esleu , lequel viuoit du temps dudit Raimond , par laquel-le ils supplient sa Saincteté d'excuser Agius , ensemble les Evesques suffragans de ladite Archevesché , s'ils n'ont esté le trouuer pour luy faire entendre leurs raisons : d'autant , disent-ils , qu'ils ne pueuent passer à cause que les chemins sont occupez tant par les Sarrasins , que par les Normans.

Traducció : -

Versions : -

Web : -

Comentaris : -

Document perdut. Datació aproximada per context. La seva manca fa que per desgràcia no tinguem la llista dels bisbes rebels a la nominació de Gerard promoguda per Rostany i Ameli. Tal vegada es tracti del mateix document perdut (D00309)[ 911-VI-15 - 912-VI-7 ] (?)
Carta dels bisbes sufraganis de Narbona al Papa Anastasi sobre l'assassinat de l'arquebisbe Arnust.

Creat 2013-05-15. Darrera modificació de la pàgina el 01 de July del 2019 a les 13h36